flerårigegrøntsager.dk

Plantebeskrivelser

Anisisop

Anisisop er en flerårig krydderurt med en tydelig smag af anis, som gør den anvendelig i salater og the. 

Anisisop stikker . . . . .

Asparges

Asparges er en af de få flerårige grøntsager, som er nem at finde i butikkerne, men den er også en, der hurtigt mister smag efter . . . . .

Bibernelle

Bibernelle er en sand forårsbebuder i den spiselige have, da den skyder nye friske blade så snart frosten går væk og solen titter . . . . .

Blæresmælde

Blæresmælde er en flerårig spiselig urt, der findes vild i den danske natur. Ved at invitere den indenfor i haven har du lettere adgang . . . . .

Brændenælde

Man kan sagtens diskutere, om brændenælde hører til i selskab med flerårige grøntsager, for den er jo næsten lige . . . . .

Bronzefennikel

For alle os, der ikke kan få nok anissmag i maden og måske heller ikke rigtigt kan finde ud af at dyrke knoldfennikel, der kommer bronzefennikel . . . . .

Feldsalat

Feldsalat hedder også vårsalat og er en hårdfør salatplante, som egentlig er enårig, men i min have går den under . . . . .

Hosta

Hosta er en skøn plante, som de fleste haveejere kender som en god kantplante i staudebedet. Hvad derimod er mindre kendt er, at hosta er en . . . . .

Jordskokker

Jordskokker er en virkelig nem plante at få til at gro og til at give mad. De er ikke som sådan flerårige, fordi man jo graver knoldene . . . . .

Korsknap

Korsknap er en skøn lille flerårig bunddækkeplante, som du måske kender fra grøftekanten, skovbrynet eller . . . . .

Moskuskatost

Moskuskatost er en alsidig plante, både i haven og i køkkenet. Først og fremmest er det en flerårig grøntsag, der giver . . . . .

Pibeløg

Pibeløg er en af mine yndlings flerårige grøntsager. Ok, indrømmet, jeg har mange yndlings, men pibeløg er noget af det . . . . .

1 / 2
flerårigegrøntsager.dk