flerårigegrøntsager.dk

Om

Hej, jeg hedder Mette, og jeg er vild med planter. Især dem der kan spises, og dem der kommer igen og igen helt af sig selv. Jeg drømmer om at kunne høste frisk grønt i haven året rundt, og så drømmer jeg om en verden hvor vi som mennesker løfter hinanden, og hvor nyttig information er frit tilgængelig for alle, så vi sammen kan skabe en bedre verden. 

Jeg har skabt denne side, fordi jeg synes det har været alt for svært at finde information om alle de spændende flerårige grøntsager, som jeg gerne ville dyrke. Nu har jeg så kravlet rundt med fingrene i jorden, forsøgt mig frem, og gjort mig nogle erfaringer. Jeg er hverken gartner eller biolog, men jeg ved at mennesker har det med at opgive på forhånd, hvis noget virker svært eller uoverskueligt, og der vil jeg gerne være med til at vise, at spiselige planter er for alle. At det ikke kræver et fint kursus for at dyrke en dusk purløg. Men det kræver at vi tør, og at vi ikke lader os stoppe af frygten for at fejle. 

Mit have-setup består dels af en rækkehushave fuld af høns og dels af en kolonihave i den anden ende af byen fuld af spiselige planter, hvor en større og større andel er flerårige. Jeg glæder mig hvert år til at lære nye planter i samlingen at kende, og til at lære at bruge dem i køkkenet. Og så glæder jeg mig til at få mere plads og til at få det hele samlet, når tid og sted og sikkert også lidt magi viser vej til et dejligt sted på landet. 

Og nå, ja, så har jeg en ting med frø. Jeg kan ikke gå forbi en frøstand med modne frø uden at samle dem ind og tørre dem og gemme dem. Også selvom jeg ikke har brug for dem. Eller plads til dem. Så jeg har ofte frø i gemmerne til de fleste af planterne beskrevet her på siden. Giv lyd hvis du mangler, eller ikke kan finde andre steder, så finder vi ud af noget med en portokode og sår'n. Eller måske har du noget spændende at bytte med?

flerårigegrøntsager.dk